GAL Zona Sătmarului are proiecte pentru 80% din suma disponibilă

Asociaţia de Dezvoltare Microregională a Comunităţilor din Zona Sătmarului (GAL Zona Sătmarului) a primit spre finanţare 33 de proiecte cu finanţare europeană, reprezentând peste 80% din suma disponibilă, în doar şase luni.

Manager GAL Zona Sătmarului, Toga Judita, a declarat că de la lansarea programului, din septembrie 2012, au fost depuse la asociaţie, 33 de proiecte în valoare totală de 1.801.942 euro. Valoarea totală a contractului de finanţare a asociaţiei a fost de 2.500.000 euro. Proiectele se află în diferite stadii de evaluare.
"Prin GAL Zona Sătmarului s-a reuşit promovarea unei strategii locale pentru dezvoltarea celor 11 localităţi din teritoriul parteneriatului. În luna septembrie 2012 am început implementarea acestui proiect şi cred că, împreună cu colegii mei, am instruit liderii locali, şi împreună cu primarii localităţilor am animat teritoriul, astfel încât, oamenii au prins încredere în programul LEADER, iar până la ora actuală s-au depus 33 de proiecte de finanţare', a declarat Toga Judita.
Nouă proiecte selectate au fost deja depuse la Oficiul Judeţean de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit Satu Mare, urmând să fi depuse şi celelalte, dacă vor trece de faza de eligibilitate.
Printre proiecte se numără modernizarea unor parcuri din comune, înfiinţarea de agropensiuni dar şi unele mici proiecte de începere a unor afaceri la sate.. GAL Zona Sătmarului derulează programul LEADER în localităţile ce se întind în imediata vecinătate a municipiului Satu Mare: Viile Satu Mare, Odoreu, Păuleşti, Vetiş, Botiz, Livada, Micula, Lazuri, Socond şi Dorolţ şi o localitate din judeţul Maramureş, Bicaz.

AGERPRES

Sursa: administratie.ro

Apariții presă

Asociaţia de Dezvoltare Microregională a Comunităţilor din Zona Sătmarului (GAL Zona Sătmarului) a primit spre finanţare 33 de proiecte cu finanţare europeană, reprezentând peste 80% din suma disponibilă, în doar şase luni.

A Szatmár Környéki Közösségek Kistérségfejlesztési Egyesülete (GAL) hat hónapos működése óta a rendelkezésre álló keretösszeg 80%-át pályázták meg a térség vállalkozói, önkormányzatai.

În perioada 7-10 februarie, la complexul turistic Şuior-Mogoşa din judeţul Maramureş, a avut loc Conferinţa Regională a Federaţiei Naţionale a Grupurilor de Acţiune Locală (FNGAL), Caravana LEADER Nord-Vest şi Vest.

Odoreu si Central Park

 

Sursa: Nord-Vest TV

Pages