Echipa comună a GAL-urilor Zona Sătmarului şi Sud-Vest Satu Mare a luat premiul „Cea mai bună ciorbă la ceaun”, la festivalul culinar din Napkor, Ungaria

În orașul Napkor din Ungaria s-a desfășurat, sâmbătă, 18 ianuarie 2014, renumitul concurs internațional de tăiat porci, eveniment tradițional ajuns la a XIII-a ediție, în care se premiază talentul culinar în prepararea bunătăților din carne de porc.

La festivalul culinar a participat şi echipa comună a GAL-urilor din judeţul Satu Mare, GAL Zona Sătmarului, respectiv GAL Sud-Vest Satu Mare.

Totodată, la Napkor au fost prezente şi echipajele comunelor Viile Satu Mare şi Căpleni şi ale oraşului Ardud.

Toate echipele înscrise în concurs s-au întrecut în prepararea specialităților culinare din porc, cum ar fi: cârnați, caltaboși, sângerete, toros, ciorbe la ceaun, costițe, tocănițe. Juriul a pus un aspect important pe prezentarea preparatelor culinare și pe diversele procedee ale tranșării porcului. Nu doar produsele culinare au intrat la jurizare. Vinul fiert și pălinca, pregătite de echipe, au fost degustate și punctate de un juriu specializat.

Manifestarea gastronomică a adunat un numeros public din Ungaria și România, organizatorii pregătind un program artistic.

Și de această dată, sătmărenii s-au întors cu premii de la concursul din Napkor. Premiile câștigate de echipajele din România au fost: echipa GAL-urilor Sud-Vest Satu Mare și Zona Sătmarului a câștigat premiul special al Camerei Agricole Naționale din Ungaria pentru toată activitatea desfășurată și premiul pentru Cea mai bună ciorbă la ceaun. Comuna Căpleni a luat titlul de Cel mai bun măcelar și locul III la Cel mai bun caltaboș, Viile Satu Mare a luat locul III la Cel mai bun cârnat, iar orașul Ardud a luat titlul pentru cea mai populară echipă.

Galerie FOTO